Mobilmenu
Hem
Produkter
För dig som är...
Prestanda
Företaget
Om oss
Historia
Miljö & kvalitet
Ledning & ägarstruktur
Tillverkning
Referenser
Kontakta oss
Mobilmenu

Miljö och kvalitet

Hur länge håller ett fönster från H-Fönstret?
– Ingen aning

Nix, vi vet inte med absolut säkerhet hur länge våra fönster håller men vi gissar på betydligt mer än 50 år. Det är inte så lätt att veta när våra produkter kommer överleva oss tillverkare, något man inte är bortskämd med nu för tiden.

Det bästa av två världar – på riktigt

Så när du beställer ett fönster av oss – så tillverkar vi två. Det inre fönstret är tillverkat av långsamtväxande furu från vårt kalla Norden. Den får en profil som omsorgsfullt passar byggnadens övriga arkitektur och det blir en tålig, vacker och mycket behaglig insida. På utsidan sitter åldersbeständiga och tåliga material som står emot allt. Eftersom fönstren är utåtgående blir de bara tätare ju hårdare vinden viner och de åldras i princip aldrig. Ja, sedan sätter vi ihop dem och du får det bästa av två världar. På riktigt.

Hållbart – för ditt hem och vår planet

Ditt hem ska vara den behagligaste platsen på jorden. Och jorden ska vara en vacker plats – nu och i framtiden. Vi tror att det mest miljövänliga är det som är helt underhållsfritt och håller över flera generationer. Ett fönster som aldrig behöver målas, justeras eller kittas om. Ett fönster som behåller värmen på insidan och släpper in ljuset. Ett fönster som är tillverkat av återvinningsbara material.

”I min tidigare bostadsrättsförening hade H-Fönstrets fönster suttit i mer än 25 år – utan att det hade hänt ett smack.”
ROBERT SCHULTS, BRF SÖDERTORP

 

Kvalitet

Kvalitet i arbetsmetoder och kvalitet i produkterna är en grundläggande värdering hos varje medarbetare.

Vårt kvalitetsarbete börjar redan på ritbordet då produkterna konstrueras och val av ingående material och komponenter bestäms. Kvaliteten byggs på så vis in i våra fönster.
Vi säkerställer sedan att varje medarbetare oavsett uppgift på företaget har en hög kunskapsnivå, är engagerade och förstår kundens behov. Det kallar vi att jobba förebyggande.

För att få vårt arbetssätt utvärderat av en oberoende part har vi valt att låta RISE, (tidigare Sveriges Tekniska Forskningsinstitut), granska vårt kvalitetsarbete och testa våra produkter. Det har resulterat i att vi sedan 1987 är certifierade av RISE med ett P-märke.

> P-märke, www.sp.se

Det är inte enbart vårt interna arbete som måste vara förstklassigt för att nå den kvalitetsnivå vi eftersträvar. Vi kräver även att samtliga våra leverantörer skall se oss som en partner och dela vårt engagemang och värderingar.

En av våra värden är att våra produkter skall hålla i flera generationer och långt efter det att garantitiden har löpt ut. Det är med våra medvetna materialval, ett systematiskt arbetssätt och engagerad personal som vi kan säkerställa en överlägsen livslängd.

> H-Fönstret Lysekils kvalitetspolicy, PDF

Garantier

H-Fönstret i Lysekil lämnar följande garantier:

  • 10 års garanti på fönster- och beslagsfunktion
  • 10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerruta

För att ovanstående garantiåtagande ska gälla förutsätts att det inte uppkommit någon skada genom felaktig montering, bristande underhåll, yttre åverkan eller ovarsam hantering.

garantibevis

Miljö

Alla anställda på H-Fönstret är engagerade
i att uppfylla våra högt ställda miljömål

Vår ambition är att driva en resurssnål tillverkning med ett minimum av materialspill och energiförbrukning. Sedan länge har vi ersatt miljöfarliga ämnen i våra produkter och processer med miljövänligare alternativ.
I vår produktutveckling strävar vi ständigt efter att använda material och konstruktioner med den bästa åldersbeständigheten. En lång livslängd, minimalt underhåll och energieffektivitet ger låga kostnader och hållbarhet under hela produktens livscykel.

> H-Fönstret i Lysekils miljöpolicy, PDF

Vårt arbetssätt har belönats med en miljödiplomering.
diplom

Våra produkter finns redovisade hos:
> Byggvarubedömning, www.byggvarubedomningen.se
> Sunda hus, www.sundahus.se

Vill du visa hänsyn till miljön är det viktigt att välja rätt fönster till just din fastighet.
På sidan energi förklarar vi mer om hur man spar energi med rätt val av fönster.

miljödiplom


H-Fönstret i Lysekil

Om oss
Miljö och kvalite
Ledning och ägarstruktur
Kontakt
Hitta hit
Dokument

Våra produkter

Glidhängda fönster
Sidohängda fönster
Fasta fönster
Dörrar
Special
Tillbehör
Ritningar

För dig som är

Arkitekt
Entreprenör
Fastighetsägare

Broschyrer

Nybyggnation
Fönsterbyten
Fönster för villa
Montagefördelar