Update cookies preferences
Mobilmenu
Hem
Produkter
För dig som är...
Arkitekt
Entreprenör
Fastighetsägare/BRF (Bostadsrättsförening)
Privatperson
Prestanda
Företaget
Referenser
Kontakta oss
Mobilmenu

För dig som är arkitekt

Fönster tillverkade för arkitekterHouse of Sweden i Washington / Av Wingårdhs 2007

Hur arbetar vi med arkitektprojekt?

Arkitektprojektet "House of Sweden" i Washington 

Det är några år sedan men vilken fantastisk resa det var. Den speglar hur vi arbetar med alla arkitektprojekt vi får förtroendet att hjälpa till med. 

Redan tidigt i projektet så märkte vi att det var något annorlunda som skulle byggas och när Entreprenören kom med frågan om en Mock up (testrigg) så var vi inte sena att hänga med. När vi levererat vår fönsterdörr som var specialtillverkad för detta projekt och de krav som ställs på byggprodukter i USA så väntade vi med spänning på vad resultatet skulle bli.

Testet bestod av en komplett vägg med glas och fönsterdörr ihop och sedan riggades det en kamera på insida för att se att infästningar höll och att produkterna inte läckte något vatten. I testet simulerade vi regn med orkanvindar genom att montera testriggen på en flygplats i Florida. Framför riggen varvade en Boeing 747 upp motorerna på fullt varv samtidigt som vatten sprutades mot testriggen. Då detta test visade sig lyckosamt fick vi lämna in dörren för en tredjeparts kontroll på RISE för se att vi uppfyllde även amerikanska standarder för att kunna sälja och montera i USA. Alla provningar slog väl ut och vi fick börja tillverka dörrarna som skulle vidare till USA och Svenska ambassaden. 

Byggnaden är ljus och luftig med stora glassegment. Ljus är ett nyckelelement, både ute och inne.

Den utformades speciellt för att främja en atmosfär av positivt, kreativt samarbete och som representerar svenska värden som öppenhet & demokrati . 

Efter ett par års byggtid stod Svenska ambassaden i Washington färdig och arkitekten Gert Wingårdh fick ta emot Sveriges arkitekters Kasper Salin-pris 2007 för byggnaden. 

 

Vilka utmaningar står du som arkitekt inför? 

Vi tror att du håller med om att det för dig som arkitekt handlar om att lyfta fram det bästa ur varje miljö genom välfungerande logistik, bra färgsättning, ljus- och akustikmiljö.

I vår fönsterfabrik på västkusten tillverkas fönstren ett efter ett – i tusentals årligen- efter dina och ditt arkitektprojekts krav och riktlinjer. Våra hantverkare har gedigen erfarenhet och är att betrakta som experter.  

arkitektritning

Vi lämnar designen till dig som arkitekt. Med det sagt är vi gärna med på resan hjälper dig från idé till verklighet gällande fönster.

Vi vet att ett samarbete från planeringsstadiet är det bästa utgångsläget för ett ultimat slutresulat.

Välkommen att kontakta oss för att bolla dina ideer och funderingar.

 
 

 

 


H-Fönstret i Lysekil

Om oss
Miljö och kvalitet
Ledning och ägarstruktur
Kontakt
Hitta hit
Dokument

Våra produkter

Glidhängda fönster
Sidohängda fönster
Fasta fönster
Dörrar
Special
Tillbehör
Ritningar

För dig som är

Arkitekt
Entreprenör
Fastighetsägare
Privatperson
Bostadsrättsförening

Broschyrer

Nybyggnation
Fönsterbyten
Fönster för villa
Montagefördelar