Update cookies preferences
Mobilmenu
Hem
Produkter
För dig som är...
Prestanda
Miljö & kvalitet
Energi
Isolerglas
Buller
Brand
Inbrott
Personskydd
Företaget
Referenser
Kontakta oss
Mobilmenu

Ljuddämpande fönster

Största möjliga tyssstnad…

Världen består av massor av ljud, helt tyst är det nästan aldrig. Med rätt fönster kan man dock komma långt i jakten på oljud och buller. Ljud är en vågrörelse som transporteras med luft. Att det är helt lufttätt i anslutningen mellan fönster och vägg är därför den allra viktigaste åtgärden när oönskat ljud utifrån ska minskas i bostaden. De ljudvågor som transporteras genom glasrutan kan dämpas med olika kombinationer av glastjocklekar och ljudabsorberande filmer. Om oljudet främst är lågfrekvent dämpas det bäst av tjocka glas, är det däremot högfrekvent är ett eller flera tunnare glas att föredra. För bästa effekt över ett större frekvensomfång skall olika tjocka glas användas och med breda spalter mellan glasen. H-Fönstret erbjuder expertis och samtliga kombinationer för att slutresultatet ska bli det allra bästa – och tystaste.

Bullerskydd

Störande buller kan uppstå i många miljöer. Med rätt val av fönster och glaskombinationer kan mycket av det störande bullret stoppas.
Ljud är en vågrörelse som transporteras med luft. Det viktigaste för att minska ljudets utbredning in till bostaden är att fönstret och dess anslutning till väggen är helt lufttät.
Läs mer: RISE (tidigare Sveriges Tekniska Forskningsinstitut)

De ljudvågor som transporteras genom glasrutan kan dämpas med olika kombinationer av glastjocklekar och ljudabsorberande filmer.
Om bullrets karaktestik främst är lågfrekvent dämpas det bäst av tjocka glas, är det däremot högfrekvent är ett eller flera tunnare glas att föredra. För bästa effekt över ett större frekvensomfång skall olika tjocka glas användas och med breda spalter mellan glasen.
Fönstrets ljuddämpande förmåga anges i Rw, ett viktat medelvärde över ett brett frekvensband. Ett standardfönster har normalt Rw = 33 dB. Med relativt enkla åtgärder kan Rw= 38 dB erhållas.
H-Fönstret kan tillverka fönster med ljudreduktioner upp till Rw= 46 dB.

Ändring
i ljudnivå
Upplevd förändring
genom hörseln
Lågfrekvent
ljud
+ 8-10 dB
+ 5-6 dB
+ 3 dB
+ 1 dB
Dubblering
Tydlig ändring
Hörbar ändring
Knappt hörbar ändring
 
Dubblering
Tydlig ändring
Hörbar ändring

H-Fönstret i Lysekil

Om oss
Miljö och kvalitet
Ledning och ägarstruktur
Kontakt
Hitta hit
Dokument

Våra produkter

Glidhängda fönster
Sidohängda fönster
Fasta fönster
Dörrar
Special
Tillbehör
Ritningar

För dig som är

Arkitekt
Entreprenör
Fastighetsägare
Privatperson
Bostadsrättsförening

Broschyrer

Nybyggnation
Fönsterbyten
Fönster för villa
Montagefördelar