Update cookies preferences
Mobilmenu
Hem
Produkter
För dig som är...
Prestanda
Företaget
Referenser
Kontakta oss
Mobilmenu

Kv Vagnen

Trygghetsboendet kvarteret Vagnen i Lidköping började byggas i april 2013 och stod färdigt i september 2014. Boendet består av två huskroppar i åtta våningar med sammanlagt 54 anpassade lägenheter för seniorer. På toppen av varje hus finns en takterass med bedårande utsikt över Lidköping. Entréplanet består av gemensamma ytor som matsal och bibliotek samt lokaler för hemtjänsten. Huset ligger intill Vänern och är på grund av detta utsatt för väder och vind – vilket var en av anledningarna att man valde H-Fönstret i Lysekil som leverantör för det moderna trygghetsboendet. Bra kvalitet och hållbara underhållsfria produkter som tål ruffa miljöer…

Arkitekten

Anders Erici på Efem arkitekter i Göteborg är mycket nöjd med valet av fönster i trygghetsboendet Vagnen i Lidköping. Jag gillar glidhängda fönster och H-Fönstret i Lysekil har verkligen lyckats att leva upp till de estetiska förväntningar och uttryck i fasaden vi förväntade oss. Jag är speciellt överraskad att samma leverantör även kunde leverera de större sammansatta fönsterpartierna som pryder trapphusen och terasserna på taken. Helheten blev väldigt bra.

Själva projektet där H-Fönstret i Lysekil varit inblandat i har flutit utan problem, mycket tack vare det kompetenta teamet från Lysekil. Jag vet ingen annan fönsterleverantör man kan ringa och diskutera frågeställningar och hitta bra lösningar – det är unikt, avslutar arkitekt Anders Erici.

Som ansvarig arkitekt för utformningen var Hans Grönlund och handläggande arkitekter var Anders Erici & Catrin Andersson

Entreprenör

Calles bygg vann kampen om totalentreprenaden över det nya trygghetsboendet Kvarteret Vagnen i Lidköping. Projektchef Daniel Sjöberg förklarar att avgörande för valet av fönsterleverantör i detta projekt var förutom ett överkomligt pris att H-Fönstret i Lysekil kunde presentera en utmärkt helhetsbild av både fönster, fönsterdörrar, trapphuspartier och terasserna på taken.

I byggskedet tog platschef Henrik Liljenberg över rodret och han ör mycket nöjd med samarbetet. Kommunikationen med H-Fönstret fungerande otroligt bra – man sparar mycket arbete och kostnader om beställning, service och logistik fungerar som det gjorde i detta projekt. Vi fick leveranserna i etapper och delade våningsvis vilket underlättade inför själva montaget.

Jag vet ju att kvaliteten på H-Fönstret i Lysekils produkter är bland de bästa på marknaden så när vi har ett projekt som är lite mer utsatta för väder och vind så är Lysekilsfönstret ett givet val. Inköpspriset kanske kan ligga lite högre, men man har igen det i det långa loppet, avslutar Liljenberg.

Beställare

Johan Hermansson satt med i beställningsgruppen från början av projektet. Han tillsammans med andra satte ihop förfrågningsunderlaget inför upphandlingen där bl. a kvaliteten och u-värdet var av stor vikt. Att använda H-Fönstret i Lysekil var därför entreprenörens val.

Vi är mycket nöjda med produkten. Det är bra att fönstren är så lätta att vrida runt då det är ett seniorboende. Och estetiskt blev det jättebra, avslutar Johan.Villa Engawa
Drömhuset
Campus Ultuna
Kv Maskinkajen
Kv Slottet
Kv Sundholmen
Kv Vagnen
Portikhuset
BRF Ljungen
BRF Södertorp
Kemicentrum
Klostergatan
Kv Hertiginnan
Kv Maskinkajen
Kv Slottet
Kv Sundholmen
Kv Vagnen
Portikhuset
BRF Fagrabäck
BRF Ljungen
BRF Södertorp
Campus Ultuna
Kemicentrum
Klostergatan
Kv Hertiginnan
Kv Slottet
Kv Sundholmen
Kv Vagnen
Portikhuset

H-Fönstret i Lysekil

Om oss
Miljö och kvalitet
Ledning och ägarstruktur
Kontakt
Hitta hit
Dokument

Våra produkter

Glidhängda fönster
Sidohängda fönster
Fasta fönster
Dörrar
Special
Tillbehör
Ritningar

För dig som är

Arkitekt
Entreprenör
Fastighetsägare
Privatperson
Bostadsrättsförening

Broschyrer

Nybyggnation
Fönsterbyten
Fönster för villa
Montagefördelar