Update cookies preferences
Mobilmenu
Hem
Produkter
För dig som är...
Prestanda
Företaget
Referenser
Kontakta oss
Mobilmenu

Huset i det väderutsatta fiskesamhället

Huset i det väderutsatta fiskesamhället  

Huset är byggt 1887 på en väderutsatt plats på västkusten. Louise som är 4:e generationens ägare berättar:    -Vi har sedan 2017 varsamt renoverat huset till året-runt standard och då var de befintliga englasfönstren inte längre ett alternativ. Då huset ligger högt beläget på en klippa gör att man inte kan resa stegar för att putsa fönster så öppningsbara fönster som liknade befintliga och även var öppningsbara var ett måste.   

-Vi har god erfarenhet av H-fönster i vårt 70-tals hus i Göteborg, hela det huset har H-fönster och vi är så nöjda. Att välja en fönsterleverantör som har kunskap om den miljö som detta huset ligger i, väderleken som råder samt har koll på fiskarsamhällena’s hustyper kändes tryggt. Med hjälp av kunniga hantverkare bytte vi till öppningsbara utåtgående vridfönster. 

Har ni märkt någon skillnad efter fönsterbytet?  -Ja absolut, förutom att det är varmare förstås, har en helt ny ljudlöshet uppstått!   Vi blev helt förvånade över skillnaden, efter att vi alla år vaknat av minsta ljud på bryggan, varje båt som tuffat ut mot fiske i natten, sover vi nu så gott, det var en stor bonus vi fortfarande talar om och är så nöjda med.  

Husets historia:  Huset är byggt 1887 på en väderutsatt plats på västkusten. Louise som är 4:e generationens ägare berättar: 
Huset byggdes av min farfarsfar J A Jakobsson som var fiskare tillsammans med hustrun Hilda. Det utsatta läget valdes då det gav närheten till båtarna och hamnen.  Det har fötts många barn i köket i detta hus. Farfarsfar dog tyvärr i blindtarmsinflammation på väg till Shetland. Huruvida det är hans läderstövlar vi har kvar som kuriosa vet jag inte, men visst känner vi släktskap med de som byggt, fötts och bott i detta hus. 
Huset gick i arv till min farfar Simon med hustrun Anna. Vid deras bortgång i slutet på 70-talet, flyttade mina föräldrar hit och med det också jag och min bror.   Många lyckliga sommarlov spenderas här. Vi brukade ”öppna huset” vid påsk och stänga av som kallhus i oktober. Idag äger jag och min familj huset. Våra barn är alltså 5e generationen i huset under dessa 134 år.   Huset i det väderutsatta fiskesamhället
Vita fönster på vit fasad av fibercement
Nybyggnation för generationer
Villa Engawa
Drömhuset
Vita fönster med spröjs
Fönster mot puts och trä

H-Fönstret i Lysekil

Om oss
Miljö och kvalitet
Ledning och ägarstruktur
Kontakt
Hitta hit
Dokument

Våra produkter

Glidhängda fönster
Sidohängda fönster
Fasta fönster
Dörrar
Special
Tillbehör
Ritningar

För dig som är

Arkitekt
Entreprenör
Fastighetsägare
Privatperson
Bostadsrättsförening

Broschyrer

Nybyggnation
Fönsterbyten
Fönster för villa
Montagefördelar