Update cookies preferences
Mobilmenu
Hem
Produkter
För dig som är...
Prestanda
Företaget
Referenser
Kontakta oss
Mobilmenu

Campus Ultuna

I många av landets största nyproducerade byggnader sitter fönster från H-Fönstret i Lysekil. Så blev det också när Biocentrum på Campus Ultuna i Uppsala valde fönster. Arkitekt, entreprenör och beställare enades till slut även om en konkurrent till H-Fönstret från början utsetts till leverantör. Genom Campus Ultuna skapar SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet och Akademiska Hus tillsammans en kunskapsmiljö i världsklass. Det nya forsknings- och utbildningscentret utgörs av fem huskroppar i fyra plan och omfattar sammanlagt cirka 14 500 kvadratmeter.

Arkitekten

Alla arkitekter vill ha estetiskt tilltalande fönster som är flexibla och lätta att integrera. Först valde vi en annan fönsterleverantör, men då det uppstod en del tekniska problem med kablage och annan teknik som skulle dras via fönsterpartierna kontaktade vi H-Fönstret i Lysekil och tillsammans med dem kom vi fram till en optimal lösning, säger arkitekten Kjell Jansson på Bjurström & Bodin Arkitekter.

Det är ofta ett dilemma för arkitekten att teori och praktik inte alltid går hand i hand och just H-Fönstrets egna engagemang för att lösa problematiken som uppstod ser Kjell Jansson som en mycket stor styrka hos en fönsterleverantör. Vi kommer naturligtvis att fortsätta samarbetet med H-Fönstret. Vi är mycket nöjda med deras sätt att arbeta fram lösningar när vi som arkitekter stöter på praktiska problem.
KJELL JANSSON, ARKITEKT, BJURSTRÖM & BODIN ARKITEKTER

Entreprenören

Samarbetet inom byggprojektet har fungerat mycket bra både under projektering och byggproduktion. Hyresgästen har nu en modern energiriktig anläggning med effektivt utnyttjade ytor för verksamheten. När det gäller samarbetet med H-Fönstret i Lysekil har vi enbart positiva erfarenheter – de utmärker sig på marknaden med sin unika konstruktion.

Det här är vårt första samarbete med H-Fönstret och vi är helnöjda med deras sätt att arbeta. Personligen kände jag inte till att H-Fönstret är så stora på marknaden som de faktiskt är. Just i Mälardalen har inte H-Fönstret varit så stora hittills, så de har onekligen framtiden för sig.

Vi vill ha fönster som är enkla och snabba att montera och som har en långsiktigt hög kvalitet. Det är även viktigt att våra leverantörer har högsta kvalitet på leverans och logistikflöde, vilket är ett måste i större projekt med massa delleveranser.
OVE ÖSTERBERG, ENTREPRENÖRCHEF, NCC CONSTRUCTION SVERIGE AB

Beställaren

Det skall vara vackert och kräva minimalt underhåll. Det skall stänga ute buller, behålla värmen inomhus, men också reducera solinstrålningen så vi kan upprätthålla ett acceptabelt inomhusklimat säger projektledaren Johan Quarfordt på Akademiska Hus.
JOHAN QUARFORDT, AKADEMISKA HUSVilla Engawa
Drömhuset
Campus Ultuna
Kv Maskinkajen
Kv Slottet
Kv Sundholmen
Kv Vagnen
Portikhuset
BRF Fagrabäck
BRF Ljungen
BRF Södertorp
Campus Ultuna
Kemicentrum
Klostergatan
Kv Hertiginnan
Kv Slottet
Kv Sundholmen
Kv Vagnen
Portikhuset
Campus Ultuna
Kemicentrum
Klostergatan
Kv Slottet
Kv Sundholmen
Portikhuset

H-Fönstret i Lysekil

Om oss
Miljö och kvalitet
Ledning och ägarstruktur
Kontakt
Hitta hit
Dokument

Våra produkter

Glidhängda fönster
Sidohängda fönster
Fasta fönster
Dörrar
Special
Tillbehör
Ritningar

För dig som är

Arkitekt
Entreprenör
Fastighetsägare
Privatperson
Bostadsrättsförening

Broschyrer

Nybyggnation
Fönsterbyten
Fönster för villa
Montagefördelar