Mobilmenu
Hem
Produkter
För dig som är...
Funktion
Företaget
Referenser
Kontakta oss
Mobilmenu

Fönsterbyte

Är det dags att byta fönster privat, i hyresfastigheten eller i bostadsrättsföreningen? Det kan vara skönt att slippa tänka på periodiska underhållsplaner för fönstren då de ska skrapas, oljas och målas. Vi hjälper dig  välja ett fönsteralternativ där du slipper detta.

H-Fönstret startades 1978 där ett av syftena var att producera nya fönster till bostäderna i miljonprogrammet som då var (och fortfarande i stora delar är) i stort behov av att byta fönster. Fönster till fönsterbyten är fortfarande ett av våra viktigaste områden – och det är vi bra på! 

Något att tänka på inför ett fönsterbyte

Det är mycket att hålla reda på inför ett fönsterbyte. Här beskriver vi några av de viktigaste punkterna.

 

Funktion

Med fönstrets funktion menar vi hur det ska användas och att fönstret fungerar år ut och år in oavsett väder och annan påverkan.

Det finns dessutom flera olika fönstertyper, från det traditionella sidohängda fönstret via inåtgående sidohängda fönster till mer moderna glidhängda fönster. Fördelen med glidhängda fönster är att de inte behöver justeras med tiden eftersom de har två beslag, ett på varje karmsida som fördelar vikten symmetriskt. En annan fördel är att du öppnar ett glidhängt fönster utåt och kan snurra runt det tills du får fönstrets utsida på insidan – lätt att putsa! 

Hållbarhet

När vi pratar om hållbara fönster trycker vi främst på att de kommer hålla hela husets livslängd. Lite olja och en putsduk är allt som behövs.  

Miljö

Det är viktigt att tänka på miljön. Om du väljer ett av våra fönster får du ett miljösmart alternativ med ett modernt u-värde och som tillverkas i en miljöcertifierad anläggning.

Krav

Det finns flera krav som kan ställas på ett fönster. Det är till exempel brand- och ljudkrav, inbrottsskydd, personsäkerhet, utseende och design, färg, energieffektivitet (u-värde) m.m. Se till att göra upp en lista med de krav som dina nya fönster ska uppfylla. Var dock beredd på att det inte är säkert att alla fönster kan uppfylla samtliga dina krav, då får du prioritera.

Pris

När du tar in offerter på fönster och montering är det viktigt att du får priser som kan jämföras. Är alla delar med eller saknas till exempel hyran för byggställningen i en offert? Vissa fönster tar längre tid att installera än andra. Tar offerterna hänsyn till detta?

Anslutningar

Om det läcker in vid ett fönster är det oftast runt fönstret det läcker. Det är alltså inget fel på fönstret utan på montaget! Försäkra dig om att fönster och dörrar monteras enligt konstens alla regler. Hur anslutningarna ska utformas beror vilken typ av fasad du har, är det trä, plåt, tegel eller puts? Oavsett vilket har våra produkter ett fiffigt spår runt hela fönstret som gör det enkelt att göra rätt och få det tätt.

Hantverkare

En stor del av priset vid ett fönsterbyte är kostnaden för hantverkare. Det är viktigt att du väljer en hantverkare som gör ett bra jobb och som du kan lita på. Ta referenser och prata med kunder som använt den tilltänkta hantverkaren innan du slår till. 


H-Fönstret i Lysekil

Om oss
Miljö och kvalite
Ledning och ägarstruktur
Kontakt
Hitta hit
Dokument

Våra produkter

Glidhängda fönster
Sidohängda fönster
Fasta fönster
Dörrar
Special
Tillbehör
Ritningar

För dig som är

Arkitekt
Entreprenör
Fastighetsägare

Broschyrer

Nybyggnation
Fönsterbyten
Fönster för villa
Montagefördelar